You are currently viewing Vinkit onnistuneeseen leivontaan

Vinkit onnistuneeseen leivontaan

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:ruoka
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Mittaa ainekset tarkasti

Kokkaaminen onnistuu mainiosi fiilispohjalta. Reseptejä voi soveltaa maun mukaan ja aineksia keksiä lisää ruuanlaiton aikana. Leivonnassa sen sijaan onnistunut tulos edellyttää tarkkaa mittaamista. Muuten leivokset ovat herkästi jauhoisia, löysiä, kuivia tai murenevia.

Keittiömittojen lisäksi on hyvä hankkia tarkka keittiövaaka. Kotitalouskäyttöön soveltuvat vaa’at eivät ole suuri kustannus. Jos sellaista ei kuitenkaan juuri nyt ole käsillä, auttaa mittamuunnin muuntamaan tilavuudet painoksi ja päinvastoin.

Ota koko perhe mukaan

Leivontataito ja reseptit periytyvät usein sukupolvelta toiselle, ja lapsuuden leivontahetkistä on monilla mieluisia muistoja. Koskaan ei toki ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta, mutta jos jo lapsena leipoo, tekee sitä todennäköisemmin myös aikuisena.

Ei ole sattumaa että leivontapäivä on perinteisesti sunnuntai, sillä silloin koko perheellä on useimmiten aikaa olla yhdessä.

Seuraa leivontablogeja ja kysy neuvoja

Leivonnassa ei tarvitse kuitenkaan luottaa yksin vanhemmilta tai isovanhemmilta periytyneeseen tietoon. Suositun harrastuksen ympärille on muodostunut useita online-yhteisöjä.

Facebook-ryhmien ohella kannattaa tutkia myös leivontablogeja. Yksi suosituimmista on Kinuskikissa. Reseptejä on sekä vakituisilta toimittajilta että yhteisön jäseniltä. Kommentit tuovat vielä lisävaloa muutenkin hyvin laadittuihin resepteihin.

Vastaa