Valikoima

Maalaisleipä vehnäjuureen, n. 500 gr.
Kovakuorinen, kostea leipä. Erinomainen yleisleipä, joka vain paranee vanhetessaan. Paahdettuna tai grillattuna leivän ominaishappamuus tulee parhaiten esiin. Suosittelen tekemään tästä krutonkeja keittoon tai salaattiin. Yleensä aina saatavilla.

Saaristolainen, n. 600 gr
Saaristolaisleipää on kyselty kovasti ja annoin periksi hiivattomuudessa tämän leivän kohdalla. Saaristolaiseni on leivottu Kyläpanimon olueeseen ja mehevyyttä lisää myös omenasose. Rakastan tahmeaa ja kiiltävää kuorta ja siksi sivelen leipiä koko paistamisen ajan siirappiluoksella. Sesonkituote.

Vierreleipä, n. 500 gr
Vierreleipä on mielestäni täydellinen leipä sellaisenaan tai esim. kinkun ja juuston kaveriksi. Vierre antaa leivälle väriä ja syvää makua ja siirappi pientä makeutta pehmentämään hapanta ruisjuurta. Sämpylänä verraton retkieväs. Leivon viikottain.

SM-hopeamitalisti KURMEE näkkileipä, 200 gr
Kurmee näkkärini on herkullinen ja kuitupitoinen napostelunäkkileipä, jota syö sellaisenaan ilman levitteitä. Näkkärissä ei ole säästelty aineissa, siinä löytyy hampunsiementä, hernejauhetta, erilaisia siemeniä, karpaloa ja kaiken kruunaa korkealaatuinen gourmet-suola. Käsinleivottu ja käsinkaulittu ilman koneita alusta loppuun. Leivon viikottain.

Cashew-karpalo maalaisleipä vehnäjuureen, n. 500 gr.
Juustopöytään ja herkkuaamiaiselle paahdettuna. Leivon viikottain.

Ruisvuoka, n. 500 gr.
Ruisjuureen leivottu 100 % ruisleipä. En ymmärrä miksi ruisleipään pitää lisätä vehnäjauhoja. Ihanan kova kuori säilyttää leivän kosteuden pitkään. Mainiota paahdettuna. Ei happamista happamin. Suomalaista superfoodia parhaimmillaan. Leivon viikottain.

Sitruuna-timjami herkkuciabatatta, n. 500 gr.
Tuoksuva, aromaattinen leipä dipattavaksi oliiviöljyyn tai voin kera. Erinomaista myös hillojen kanssa. Leivon viikottain.

Vehnäjuureen leivottu Teijo-pulla
Juuripullassa on aivan oma makunsa ja koostumuksensa, sitä ei oikein osaa sanoin kuvailla vaan se pitää itse maistaa. Minun pullassani on paljon luomukardemummaa ja voitäytteeen makeutan hunajalla enkä sokerilla. Suosikki Teijo-pullassani on pekaanipähkinöitä mutta karpaloversiolla on myös vankat kannattajansa. Kesällä tuore mustikka ja vadelma löytävät pullaan ja syksyllä puolukka, kaikki marjat kyläläisten poimimia läheltä, tuoreina ja mehukkaina. Teijo-pullaa teen myös vuokaversiona. Leivon pullaa lauantaisin ja sunnuntaisin, kesäsesonkina joka päivä.

Mathildedalilainen levypizza
Olen aina rakastanut hyvää pizzaa ja tehnyt sitä itse teinarista asti. Koko tänä aikana olen metsästänyt täydellistä pohjaa ja nyt luulen löytäneeni sen. Pizzataikinani tehdään kolme päivää ennen paistamista vehnäjuureen, käyttäen vain ripauksen kuivahiivaa. Pohjasta tulee paksuhko mutta kuohkea ja se imee itseensä ihanan juustokastikkeen. Juustona käytän Kolatun Juustolan cheddarijuustoa ja chevreä. Mehevän juustokastikkeen päälle laitan milloin mitäkin, mutta hillitysti. Levypizzani on todella mehevä ja täynnä makua. Tällä hetkellä suosikkini on päärynä-chevre. Myyn pizzaa tuhteina paloina. Pizzalauantait 17.2. lähtien.

Yli 10 hengen ryhmille tilattavissa valmiita Kyläleipurin leipäpusseja, jotka sisältävät yhden vehnäjuureen leivotun leivän, yhden ruisjuureen leivotun leivän ja neljä Teijo-pullaa (pekaani tai karpalo). Tiedustelut tai 050 302 6680.